До відома жителів Валківського старостинського округу громади!

До відома жителів Валківського старостинського округу громади!

До відома жителів Валківського старостинського округу громади! Рішенням 2 (позачергової) сесії 24 грудня на посаду старости Валківського старостинського округу затверджено Антоніну Нестеренко, яка приступила до виконання своїх обов'язків 28 грудня 2020 року.  Якщо жителям сіл Валки, Боршна та Мільки необхідно проконсультуватися чи звернутися до керівництва або спеціалістів ОТГ, отримати довідки, виписки тощо, просимо звертатися до старости за адресою: с. Валки, вул. Незалежності, 29.  До призначення на посаду обов'язки старости Валківського старостинського округу виконувала секретар ради Ольга Євтушенко.

З Днем Спиридона-поворотника!

З Днем Спиридона-поворотника!

З Днем Спиридона-поворотника! 25 грудня в православ'ї вшановують пам'ять святого чудотворця Спиридона Триміфунтського. За народним календарем ця дата отримала назву день Спиридона, Спиридон-сонцеворот, Спиридон-поворотник. У народі кажуть, що з 25 грудня сонце повертає на весну. Хоч саму малість, але день вже додається.  Сьогодні прийнято не працювати, а обговорювати плани на майбутній рік. В це церковне і духовне свято вітаємо всіх віруючих жителів громади. Бажаємо бадьорості духу, міцного здоров'я, жити в мирі та злагоді, душевного спокою, добра, тепла і світла.

З Днем Народження!!!

З Днем Народження!!!

З Днем Народження!!! Сухополов'янська ОТГ від щирого серця вітає з Днем Народження прибиральника службових приміщень Переволочнянського старостинського округу Ганну Левадну. Бажаємо бадьорих сил і впевненого здоров’я, благополуччя на довгі роки і щастя. Нехай Вас оточує любов і турбота близьких, щоденна радість і добрі слова.

Подарунки до Дня Святого Миколая!

Подарунки до Дня Святого Миколая!

Подарунки до Дня Святого Миколая! 19 грудня у День Святого Миколая діти українських воїнів, чиї батьки загинули в зоні АТО чи під час ООС, або пропали безвісти з Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Талалаївського, Срібнянського районів отримали подарунки до Дня Святого Миколая. Ініціаторами зустрічі та вручення подарунків дітям виступили громадські організації «Єдина родина Чернігівщини» (голова Микола Шанський) та «Бойове братерство України» (керівник проекту «Батьківське серце» Сергій Бачурін та Ірина Лісовецька). Дружинам та матерям загиблих Героїв вони вручили грамоти від Євстратія, архієпіскопа Чернігівського і Ніжинського. Вітали з новорічними святами та вручали подарунки дітям також голова Прилуцької райдержадміністрації Олеся Кісленко, голова Прилуцької районної ради Олег Дмитренко, Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський.  Святкову атмосферу свята створили для присутніх на зустрічі учасники художньої самодіяльності Дідовецького будинку культури.

З святом Святого Миколая!!!

З святом Святого Миколая!!!

З святом Святого Миколая!!! Від щирого серця вітаємо усіх віруючих жителів громади з днем Святого Миколая! Це свято любові і душевної теплоти! У цей день навіть дорослі починають вірити в чудеса, а діти з нетерпінням чекають ранку, щоб зазирнути під подушку або чарівний чобіток, адже так приємно знайти в ньому подарунки. Бажаємо Вам великих і маленьких чудес! Нехай вони якомога частіше мають місце у Вашому житті! Любові та добра Вашим серцям! І благословення святого Миколая!

Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС!!!

Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС!!!

Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС!!! Напередодні Дня Святого Миколая Сухополов’янська ОТГ прийняла участь у доброчинній акції «Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС». До Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят старостинські округи нашої громади зібрали подарунки для своїх захисників на Схід України. Було зібрано різноманітну харчову продукції,теплі речі та засоби гігієни.  Вся зібрана допомога найближчими днями буде передана через ГО «Патріот Прилуки» нашим воїнам-землякам на Схід України. Щиро віримо, що ці невеличкі пакуночки додадуть відчуття свята, домашнього затишку. Хай Святий Миколай захистить українських воїнів і подарує нам усім таку довгоочікувану перемогу.

Державна служба зайнятості інформує!

Державна служба зайнятості інформує!

Уряд ухвалив рішення підтримати ініціативу Президента України про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Отримання допомоги регламентується Порядком надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної її суми, з яким ви можете ознайомитися на сайті державної служби зайнятості  https://is.gd/iijaDW  Хто має право на отримання одноразової матеріальної допомоги? Юридичні особи (роботодавці), які використовують працю найманих працівників. Важливо: основний вид економічної діяльності таких роботодавців не входить до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, визначеного Кабінетом Міністрів України.   Як подати необхідні для отримання одноразової допомоги документи?  Юридичні особи (роботодавці) можуть надати пакет документів в один із способів:   Безпосередньо до центру зайнятості;  На електронну адресу центру (скановані копії). Важливо! Пакет документів можна подати до центру зайнятості до 21 грудня 2020 року включно. Перелік необхідних документів:       заява за формою згідно з додатком 1 Порядку;  копія наказу про скорочення чи можливе скорочення тривалості робочого часу;  копія відомостей про найманих працівників за формою згідно з Додатком 2 до Порядку.  До вашої уваги інфографіка “Як суб’єкту господарювання отримати одноразову матеріальну допомогу”  https://is.gd/HbMQXN   покрокова інструкція щодо отримання такої допомоги  https://is.gd/5kXXs1   бланк заяви тут  https://is.gd/iijaDW  бланк відомості про найманих працівників тут  https://is.gd/iijaDW   електронні скриньки центрів зайнятості тут  https://is.gd/7z3gMM

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року. Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора.  Сьогодні сільський голова Денис Росовський спільно з працівниками сільської ради та депутатом громади Олександром Шуляком поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам у селі Манжосівка.  Ми низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно виконав найвищий обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів сусідніх і не сусідніх держав. Ваш подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі, спроможні відвести біду від нашого дому, від кожного мешканця нашої землі і наших нащадків.  Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня…

З Днем Андрія Первозванного!!!

З Днем Андрія Первозванного!!!

З Днем Андрія Первозванного!!! Сьогодні, 13 грудня, у всьому світі відзначають День святого Андрія Первозванного. Від щирого серця вітаємо усіх віруючих жителів громади з цим прекрасним святом.  У День Андрія Первозванного від усієї душі бажаємо Вам простого і доброго життя, непереможних сил і міцної віри, невтомного бажання творити добро і допомагати нужденним, не відступати від своїх цілей і прагнень, осягати любов рідних і опромінювати цей світ добротою душі. Нехай Ваші усі молитви будуть почуті